Idejni izletnik: Vremščica

Jun 24, 2021 | Novice

Osnovne informacije:
Časovnica: 2 uri hoje
Dolžina: približno 9 km
Višinska razlika: 500 m

Oprema:
pohodniški čevlji
sončna krema
sprej proti klopom
dovolj vode

Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana – Koper se usmerimo na izvoz Senožeče. Ko zapustimo avtocesto, v prvem križišču nadaljujemo levo v smeri Senožeč. V Senožečah pa zavijemo levo v smeri Razdrtega in cesti sledimo le 100m do parkirišča v Senožečah, ki se nahaja ob glavni cesti. Pravo parkirišče je tisto ob katerem opazimo planinske oznake za Vremščico.

Pot:
S parkirišča nadaljujemo po cesti v smeri Vremščica. Cesta, ki nas pelje med hišami nas kmalu pripelje do manjšega spominskega parka, kjer pridemo na naslednjih planinskih oznak. Tu nadaljujemo po levi cesti, ki nas mimo zadnjih hiš v vasi pripelje do ograjenih pašnikov. Cesta, ki postaja vse slabša se tu razcepi na dva dela. Mi nadaljujemo po spodnji v smeri Vremščice, ki se kmalu spremeni v kolovoz. Nekoliko naprej nas kolovoz pripelje v strnjen gozd, kjer se pot nadaljuje po manjši dolinici. Pot skozi gozd se postopoma začne vse bolj vzpenjati in nas čez čas pripelje na neporaščena pobočja Slatne.

Pot naprej se začne rahlo spuščati in nas kmalu pripelje v krajši pas gozda katerega pa hitro zapustimo. Pot naprej nas pripelje na mrazišče, ki se nahaja na severni strani glavnega grebena Vremščice. Tu nam smerokaz ob poti pove, da imamo do vrha še 30 minut hoje. Pot naprej gre v gozd in se začne strmeje vzpenjati. V zgornjem delu gozda se priključimo širokemu kolovozu, ki mu sledimo v levo. Kolovoz pa nas v naslednjih nekaj korakih pripelje na razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri Vremščice. Pot naprej postopoma preide na vse bolj razgledna pobočja Vremščice. Tej poti, ki nas pelje ob širokem vršnem slemenu Vremščice sledimo vse do vrha, ki ga dosežemo v nekaj minutah.

Priporočamo, da se po pohodu doma pregledate za klopi.

Idejni izletnik #3 – Ob obali do Strunjana

Idejni izletnik #5 – Pot srca in ožilja (Vanganel – Marezige)

Dostopnost
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Prijavite se na naš seznam prejemnikov e-novic in obvestil naše ekipe.

Uspešno ste se prijavili na naše novice!