Idejni izletnik: Ob obali do Strunjana

Jun 18, 2021 | Novice

Osnovne informacije:
Časovnica: 2-4 ure hoje
Dolžina:
krajša pot približno 4 km
daljša pot približno 6,5 km
Višinska razlika: 50 m

Oprema:
pohodniški čevlji
sončna krema
pokrivalo za glavo
dovolj vode
kopalke

Pred izletom moramo nujno preveriti plimovanje morja. Arso vsakodnevno objavlja točne podatke glede plime in oseke (link spodaj) – izlet izvedemo v času oseke, sicer bomo del poti plavali.
http://www.arso.gov.si/vode/podatki/amp/H9350_g_1.html

Dostop do izhodišča:
Po avtocesti se peljemo mimo Izole in po koncu avtoceste pot nadaljujemo naravnost do drugega krožišča, kjer zavijemo desno. Po 50 metrih zavijemo levo in zapeljemo mimo poslopij kampa Belvedere. Avto pustimo na peščenih parkiriščih ob cesti.

Pot:
Pot se začne tik ob vhodu v kamp, kjer se kmalu po vstopu v gozd srečamo z razcepom. Zavijemo levo in se počasi spuščamo po urejeni gozdni poti – vmes nas večkrat pričaka prelep razgled na morje in italjansko obalo. Pridemo do kamnitih stopnic, ki nas privedejo vse do morja. Pot nadaljujemo po plaži – primerna obutev tu pride prav, saj se hodi po kamnih in skalah. Ko prispemo do mesečevega zaliva imamo tri opcije:
1) Lahko na tej točki zaključimo pohod, se vzpnemo po stopnicah in se po vrhu pečin, malce po cesti, nato kolovozu in kasneje po ozki stezi čez travnik vrnemo nazaj do Belvedera.
2) Lahko pot nadaljujemo po plaži in počasi pridemo do Strunjana. Od tam pa se lahko nato pri hotelu Krka vzpnemo po tlakovani cesti (cesta zavije levo navzgor kmalu po parkirišču, ki je tik ob plaži v strunjanu) do Strunjanskega križa in nato po vrhu pečin vrnemo do Belvedera.
3) Pot od mesečevega zaliva do Strunjana lahko opravimo tudi po vrhu pečin. V Mesečevem zalivu se vzpnemo po stopnicah in krenemo desno proti Strunjanskem križu. Tam gremo naravnost naprej po gozdni poti, ki se vije ob pečinah. Počasi se pot prične spuščati in prispemo v Strunjan za poslopji term Krka.

Idejni izletnik #2 – Veli badin

Idejni izletnik #4 – Vremščica

Dostopnost
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Prijavite se na naš seznam prejemnikov e-novic in obvestil naše ekipe.

Uspešno ste se prijavili na naše novice!